1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

audio driver for IBM system ad1981b jst devisce

Discussion in 'Software' started by rahil40, Nov 16, 2012.

  1. rahil40

    rahil40 Private E-2

    dear admin,
    i am new to this form, last one month without audio i am working with my system when after my re install OS,
    please give a correct driver for this everest attached report
    i month i was searching in google but i cannot get this correct driver,
    i download and install but not working
    its shows this driver working properly but my control pannel audio controller
    volume controller are hidden i dont know what happen
    so plz help me sir,
    our forum friends als help this driver
    this is assemble system.....mother board IBM rev 1.6 written
    audio chipset ADI AD1981b jst 0339.0.2,303940.1
    i think there is no any window audio codec
    when i install ac 97 (WMD A 402,406) system will be crack when update and install driver and restarting automatically...
    please help sir..
    thank you
    :cry
     

    Attached Files:

  2. rahil40

    rahil40 Private E-2

    Please sorry to mistakes
    tank you
     
  3. falconattack

    falconattack Sergeant Major

    Hi my friend , welcome to MG's :major

    Is there any yellow mark in Device Manager menu ? Start - Run mmc devmgmt.msc - Ok :wave
     
  4. rahil40

    rahil40 Private E-2

    sorry for delay,
    yes there is yellow mark in the device manager,
    once installed audio driver such as sound max, ac 97, sigmatel its showing the device working properly and two more yellow mark is there,
    if i un-install the driver its showing 5 or more,
    and my sound and audio controller showing only which i installed driver name only
    thank you for kind reply
    i hope majorgeeks solve my problem
    thank you
     
  5. rahil40

    rahil40 Private E-2

    sorry for delay,
    yes there is yellow mark in the device manager,
    once installed audio driver such as sound max, ac 97, sigmatel its showing the device working properly and two more yellow mark is there,
    if i un-install the driver its showing 5 or more,
    and my sound and audio controller showing only which i installed driver name only
    thank you for kind reply
    i hope majorgeeks solve my problem
    thank you
     
  6. falconattack

    falconattack Sergeant Major

    What is the another device which yellow marks existed ? You must download this utility

    http://majorgeeks.com/Driver_Sweeper_d6171.html

    removing the leftovers of the audio ( old ) driver

    running it in Normal Mode
    restarting your machine
    running it in Safe Mode
    restarting your machine


    after that you are able to instal this driver

    http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS013886

    following by these steps

    Downloading the update

    Click the file link to download the file from the Web page.When prompted, select a drive and directory in which to save the downloaded file.

    Extracting the update

    Click Start, select Find or Search, then click Files and folders.
    Type dsiz70usa.exe in the search field, then click Find Now. This will locate the file you just downloaded.
    Double-click the dsiz70usa.exe icon.
    Click Next. Read the license agreement.
    Click I accept the terms in the license agreement.
    Click Next.
    Ensure that "Save files in folder" is set to C:\IBMTOOLS\DRIVERS\DSIZ70US.
    Click Next.
    Click Finish.

    Installing the update

    Click Start, then click Run.
    Type C:\IBMTOOLS\DRIVERS\DSIZ70US\Setup.exe, then click OK.
    Follow the onscreen prompts to complete the installation. Shutdown and restart your system when the installation is complete. :wave
     
  7. rahil40

    rahil40 Private E-2

    great
    thank you sir,
    i try this now.....
    and i come back
     
  8. rahil40

    rahil40 Private E-2

    dear falcon

    still the problem there in my system
    i attach this zip file with this reply whatever i download website and
    after i install finally which driver you shown in this forum now no any yellow marks but audio control is hidden mode
    and there is no sound
    plz verify sir..
    thank you very much for your kind reply
     

    Attached Files:

  9. falconattack

    falconattack Sergeant Major

    You can try this

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01427349&lc=en&cc=us&dlc=en

    third and fourth step especially :wave
     
  10. rahil40

    rahil40 Private E-2

    dear
    i did now services.msc. but my bad luck no any changes the problem still continue.....
    i want to tell you something about this. when i re-install my OS after i update my yellow mark in first time, that was showing multimedia audio controller and there is number of codec which i update driver with my old driver cd...
    there only one is yellow mark, i think it was c media-ok,
    so i un-install all the codec and i install soundmax audio driver which i download from internet....
    now the device showing only one product name, i dont know whats wrong with me
    may the mistake when i un-install multimedia audio codec?
    please could explain what wrong with me
    thank lot
     
  11. rahil40

    rahil40 Private E-2

    my friend
    i showed you with the images, which i attach zip file JPEG's driver8 folder, it is around near 1 GB driver all the driver day by day i download and install - uninstall this is my duty nowadays
     
  12. falconattack

    falconattack Sergeant Major

    Are you trying my suggestions in the previous post ? :wave
     
  13. rahil40

    rahil40 Private E-2

    dear
    the audio chipset printed follow the model numbers....
    ADI AD1981B JST
    0339.0.2
    303940.1
    this can help for this driver
     
  14. rahil40

    rahil40 Private E-2

    Dear
    from the begining i am following you suggesstion still
    because i am tired searching this driver
    yes i did your last instruction
    but no audio still hidden
    thanks
     
  15. rahil40

    rahil40 Private E-2

  16. rahil40

    rahil40 Private E-2

  17. rahil40

    rahil40 Private E-2

    Why i redirecting when reply this forum
     
  18. rahil40

    rahil40 Private E-2

  19. falconattack

    falconattack Sergeant Major

    You must follow this :wave

    Start - Run type this mmc devmgmt.msc - Ok - right click to yellow device - Properties - Details - scroll down the arrow finding Hardware ids - there is a code in the box , we need it ( select all - copy - paste ) the code here
     
  20. rahil40

    rahil40 Private E-2

    Pci\ven_8086&dev_24c5&subsys_02671014&rev_01
    pci\ven_8086&dev_24c5&subsys_02671014
    pci\ven_8086&dev_24c5&cc_040100
    pci\ven_8086&dev_24c5&cc_0401
     

Share This Page

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds