MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Software
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Software Software such as operating systems like Windows XP, Windows Vista, Windows 7 etc., or specific programs.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-01-07, 18:32
scoobydoo1952 scoobydoo1952 is offline
Private First Class
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 55
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy desktop is missing, os cant be reloaded

I bought another bar of ram. When I tried to install it, my desktop disappeared. I can run the computer off task manager. The desktop sometimes reappears by running a new task in task manager. Sometimes I can get the desktop back by tapping on the taskbar and pointing to desktop.
But it doesnt always work.

Since I have a recovery disk, I tried to use the recovery mode on my acer comp but it says that it isnt available. I tried system restore but my desktop didnt come back.


Comp specs

Acer 3.0 ghz
512 ram
160 gig hard drive
xp home os

Thanks for advice and help
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 06-01-07, 18:41
theefool's Avatar
theefool theefool is offline
Post and Run Geek #2
 
Join Date: Nov 2004
Location: Indiana
Posts: 6,754
Thanks: 119
Thanked 233 Times in 220 Posts
Default Re: desktop is missing, os cant be reloaded

So, you shut down your computer. Removed the power cord, inserted the new "bar" of ram. Now, the computer doesn't boot properly?

Have you tried removing the new "bar" of ram and seeing if the computer boots?

What about safe mode?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-01-07, 18:54
scoobydoo1952 scoobydoo1952 is offline
Private First Class
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 55
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: desktop is missing, os cant be reloaded

I took the bar of ram back out and rebooted the system but I still have the problem. I havent tried safe mode.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-01-07, 18:53
scoobydoo1952 scoobydoo1952 is offline
Private First Class
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 55
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: desktop is missing, os cant be reloaded

When I try to bring up the desktop thru task manager I get the following message. Windows cannot find '/idlist,:0:512, C:\Documents'. Make sure you typed the name correctly, and then try again. To search for a file, click the Start button, and then click Search. Also I get a message after this that says 'There was a problem sending the command to the program'. I hope that this helps, I am sure it does.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-05-07, 17:52
scoobydoo1952 scoobydoo1952 is offline
Private First Class
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 55
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: desktop is missing, os cant be reloaded

I tried safe mode and the same thing happened. Nothing on the desktop loaded.I got the same messages as before and a message that said something about the C++ system. I hope this helps.

Thanks for the advice.

Lyn
Reply With Quote
Sponsored links
  #6  
Old 06-05-07, 17:57
scoobydoo1952 scoobydoo1952 is offline
Private First Class
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 55
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: desktop is missing, os cant be reloaded

oops I forgot to include a message that says buffer overrun. I hate all of these error messages. As long as I can get the desktop to load thru task manager the computer seems to work fine.

Thanks again

Lyn
Reply With Quote
  #7  
Old 06-05-07, 18:16
studiot's Avatar
studiot studiot is offline
Major Geek
 
Join Date: Jan 2007
Location: Somerset UK
Posts: 4,188
Thanks: 4
Thanked 125 Times in 119 Posts
Default Re: desktop is missing, os cant be reloaded

Why did you get the extra ram in the first place?

Was the pc misbehaving before then?

Studio T
Reply With Quote
  #8  
Old 06-06-07, 20:09
scoobydoo1952 scoobydoo1952 is offline
Private First Class
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 55
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: desktop is missing, os cant be reloaded

my b/f bought it for me just so my comp would be faster, i have done spyware scans and have found a little. i used adaware and spybot. Adaware found 6 negligible objects and spybot found one. Nothing comes up on avg free.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
South park reloaded Rikky The Lounge 0 07-28-06 20:17
Missing Tabs in Desktop Properties - Wallpaper jon1904 Malware Removal 14 06-02-05 01:27
ATI AIW 9600XT problem, missing desktop icons captncrunch Hardware 6 12-29-04 06:49


All times are GMT -5. The time now is 13:16.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


All content Copyright MajorGeeks.com source code Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger