MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Software
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Software Software such as operating systems like Windows XP, Windows Vista, Windows 7 etc., or specific programs.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-30-05, 08:53
GEEK WANNABE's Avatar
GEEK WANNABE GEEK WANNABE is offline
Private First Class
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 82
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default reformat without disc

I purchased a computer (compaq) and it didn't come with windows xp disc. Is there a way I could download it from my computer so I have a backup in case there's problems in the future and I need to reformat? Problem 2- My system restore doesn't seem to work and it has in the past. I was having a minor problem with my computer so I went into system restore and tryed a few restore points and none of them worked. All I got was a message saying, system could not be restored to that point, please try another and so I did with the same result. Anybody have a suggestion?
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 01-30-05, 09:02
Adrynalyne's Avatar
Adrynalyne Adrynalyne is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2002
Location: On the Internet
Posts: 18,834
Thanks: 478
Thanked 1,036 Times in 695 Posts
Default Re: reformat without disc

Look through your documentation. There is a Compaq tools entry (or similar) on your start menu. There is a recovery disk creator.

Its a one shot deal, it will only run once, so make it count.

Usually takes 1 DVD, or 3-6 CDs.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-30-05, 09:04
bailmeout's Avatar
bailmeout bailmeout is offline
Specialist
 
Join Date: Oct 2004
Location: Australia, Melbourne
Posts: 377
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: reformat without disc

Quote:
Originally Posted by Adrynalyne
Look through your documentation. There is a Compaq tools entry (or similar) on your start menu. There is a recovery disk creator.

Its a one shot deal, it will only run once, so make it count.

Usually takes 1 DVD, or 3-6 CDs.
I had a compaq presario years back and it did have that what you mentioned but i didn't know you could actually save your platform onto a disc. interesting. Ah you learn something new every day.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-30-05, 09:06
Adrynalyne's Avatar
Adrynalyne Adrynalyne is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2002
Location: On the Internet
Posts: 18,834
Thanks: 478
Thanked 1,036 Times in 695 Posts
Default Re: reformat without disc

AFAIk its only that way for Windows XP.

My HP (HP/Compaq, same thing) OEM laptop came with a real XP CD :D
Reply With Quote
  #5  
Old 01-30-05, 09:08
bailmeout's Avatar
bailmeout bailmeout is offline
Specialist
 
Join Date: Oct 2004
Location: Australia, Melbourne
Posts: 377
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: reformat without disc

Quote:
Originally Posted by Adrynalyne
AFAIk its only that way for Windows XP.

My HP (HP/Compaq, same thing) OEM laptop came with a real XP CD :D
xp is boring im on 2000 pro and its not as stable and good as for gaming but man was xp buggy or what really really buggy or maybe mine anyway. Even with all the patches and updates possible. When is the longhorn due anyway. (im not hijacking the post)
Reply With Quote
Sponsored links
  #6  
Old 01-30-05, 09:21
DavidGP's Avatar
DavidGP DavidGP is offline
MajorGeeks Forum Administrator - Grand Pooh-Bah
 
Join Date: Jan 2002
Location: UK
Posts: 38,606
Thanks: 2,804
Thanked 3,029 Times in 2,757 Posts
Default Re: reformat without disc

Quote:
Originally Posted by bailmeout
When is the longhorn due anyway. (im not hijacking the post)
possibly 2006 possibly not http://news.bbc.co.uk/1/hi/programme...ne/4215183.stm
Reply With Quote
  #7  
Old 01-30-05, 09:29
Adrynalyne's Avatar
Adrynalyne Adrynalyne is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2002
Location: On the Internet
Posts: 18,834
Thanks: 478
Thanked 1,036 Times in 695 Posts
Default Re: reformat without disc

Quote:
Originally Posted by bailmeout
xp is boring im on 2000 pro and its not as stable and good as for gaming but man was xp buggy or what really really buggy or maybe mine anyway. Even with all the patches and updates possible. When is the longhorn due anyway. (im not hijacking the post)

Is it me, or is there a conflict in what you are saying?

First you say:

im on 2000 pro and its not as stable and good as for gaming

Then you say:

but man was xp buggy or what really really buggy or maybe mine anyway.


So, 2000 must barely run for you
Reply With Quote
  #8  
Old 01-30-05, 09:02
bailmeout's Avatar
bailmeout bailmeout is offline
Specialist
 
Join Date: Oct 2004
Location: Australia, Melbourne
Posts: 377
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: reformat without disc

i don;t think it's possible to back up your windows. There are way to many files and you would have to make it into a bootable dics. As for system restore it will only let you restore as far as the last restore point you made e.g chaning/editing your registry. As for it not being able to go to a certain point you probably had the settings wrong on at that time. Well anyway i haven't got a clue what other problem could be. Run a diagnosis test or something.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-30-05, 09:20
sosaman sosaman is offline
Sergeant Major
 
Join Date: Sep 2004
Location: somewhere in Texas
Posts: 853
Thanks: 2
Thanked 11 Times in 11 Posts
Default Re: reformat without disc

well, my compaq (which i bought around 10/04) prompted me to create a restoration disk (as mention), and it tooks 6 cd's to complete it. i also transferred the partioned part (restoration), wirelessly to my home computer (because that is where my dvd burner is), my compaq is secondary, in my study, and am burning it to a dvd as i speak.

as far as i know, all compaqs, and hp's don't send out disks, they partition the hard-drive, and your restoration stuff is there. so, i'd assume it'd be gone if you had to reformat it? -sos
Reply With Quote
  #10  
Old 01-30-05, 09:25
Adrynalyne's Avatar
Adrynalyne Adrynalyne is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2002
Location: On the Internet
Posts: 18,834
Thanks: 478
Thanked 1,036 Times in 695 Posts
Default Re: reformat without disc

Quote:
Originally Posted by sosaman

as far as i know, all compaqs, and hp's don't send out disks, they partition the hard-drive, and your restoration stuff is there. so, i'd assume it'd be gone if you had to reformat it? -sos
Their laptops are an exception.

I've bought two thus far and both came with either recovery media or an XP CD.
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 15:54.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger