MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Software
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Software Software such as operating systems like Windows XP, Windows Vista, Windows 7 etc., or specific programs.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-30-12, 15:52
PrivatePile PrivatePile is offline
Private First Class
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northern Jersey
Posts: 69
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 3 Posts
Default Add to autoplay

Simple question I think. Is it possible to add to the Autoplay menu when you insert a flashdrive? I followed this tutorial HERE and I'd like to have the MountTC.bat as an option in AutoPlay, just to save myself the 4-5 clicks of going into the drive. Is this possible?

For those that dont want to read the tutorial, basically you encrypt a flash drive with TrueCrypt, and create a batch file to mount it. I'd like to have the bat file available on the autoplay menu.
__________________
"...next time someone asks you if you’re a god, you say YES!"
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 04-30-12, 20:36
PC-XT's Avatar
PC-XT PC-XT is offline
Master Sergeant
 
Join Date: Oct 2007
Location: on a farm
Posts: 645
Thanks: 27
Thanked 80 Times in 74 Posts
Default Re: Add to autoplay

If you don't already have an Autorun.inf file in the root directory of the drive, create one, something like this:
Code:
[autorun] 
icon=myicon.ico
label=My Flashdrive
You could use the line
Code:
open=MountTC.bat
to make it run automatically, but if you want a new menu item, here's how.

First, add this line:
Code:
shell\MountTC\command=MountTC.bat
That will create a command named MountTC. If you want to set the name, add the line
Code:
shell\MountTC=&Mount TC
Place the ampersand (&) before the letter you want to be used as the hotkey.

Lastly, if you want this to be the default command, that is, the one that runs when you double-click it, add this line:
Code:
shell=MountTC
This is how it would look in the file, if you use all the options I gave above:
Code:
[autorun] 
icon=myicon.ico
label=My Flashdrive
shell\MountTC\command=MountTC.bat
shell\MountTC=Mount &TC
shell=MountTC
See the following links for more info on these commands:
http://en.wikipedia.org/wiki/Autorun.inf
http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...8VS.85%29.aspx
__________________
I.think(code);
I.eat(code.spaghetti);
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-12, 08:16
PrivatePile PrivatePile is offline
Private First Class
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northern Jersey
Posts: 69
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 3 Posts
Default Re: Add to autoplay

Am I missing something? Below is the code that was created by Truecrypt originally...

Code:
[autorun]
label=TrueCrypt Traveler Disk
icon=TrueCrypt\TrueCrypt.exe
action=Mount TrueCrypt volume
open=TrueCrypt\TrueCrypt.exe /q background /e /m rm /v "Personal"
shell\start=Start TrueCrypt Background Task
shell\start\command=TrueCrypt\TrueCrypt.exe
shell\dismount=Dismount all TrueCrypt volumes
shell\dismount\command=TrueCrypt\TrueCrypt.exe /q /d
I changed that to the below...

Code:
[autorun]
icon=TrueCrypt\TrueCrypt.exe
label=TrueCrypt Traveler Disk
shell\MountTC\command=MountTC.bat
shell\MountTC=&Mount TC
shell=MountTC
Yet I still do not get anything other than Open File and ReadyBoost in the AutoPlay. I also noticed that I do not get the truecrypt image on my drive in windows explorer. What am I missing? I'm running Windows 7 Pro x64 if that matters.
__________________
"...next time someone asks you if you’re a god, you say YES!"
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-12, 01:30
PC-XT's Avatar
PC-XT PC-XT is offline
Master Sergeant
 
Join Date: Oct 2007
Location: on a farm
Posts: 645
Thanks: 27
Thanked 80 Times in 74 Posts
Default Re: Add to autoplay

The original file is the one you want to use. It already had the menu options in it. The problem is that Windows 7 changed the behavior of AutoRun for USB drives (that don't emulate an optical drive, like a U3 drive does.) Any line that doesn't begin with icon or label is ignored.

You may be able to re-enable autorun, but I don't know how to do that in Windows 7. You might want to ask in the software forum, though they will probably warn you it's a security vulnerability.

http://blogs.technet.com/b/srd/archi...windows-7.aspx
http://blogs.msdn.com/b/e7/archive/2...-autoplay.aspx
__________________
I.think(code);
I.eat(code.spaghetti);
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CD/DVD autoplay dlb Software 2 04-19-09 22:42
No CD autoplay Old Salt Hardware 0 10-20-08 16:05
autoplay Grumbles Software 19 06-17-08 16:54
Autoplay and more Gator Software 5 12-21-07 22:06
DVD autoplay wmarkj Software 1 02-19-06 07:26


All times are GMT -5. The time now is 22:43.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger