MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Software
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Software Software such as operating systems like Windows XP, Windows Vista, Windows 7 etc., or specific programs.


Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-01-12, 12:44
LMHmedchem LMHmedchem is offline
Private E-2
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 26
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default running Comodo ISP and SAS Pro

Hello,

I recently switched from zone alarm ISS to comodo IS pro and changed out spybot ssd for SAS pro. Some of this was based on recommendations from the malware removal forum. So far I have been very happy, they system seems to be very tight and there has not been a noticeable drain on resources.

My question is about running both programs. Both have realtime AV protection and scanning and I know it can be a problem to run two AV programs at the same time. I think the recommendation of the malware removal group wast to run the free comodo firewall and then an av app like maleware bytes or sas. By getting the pro version of comodo, I have added a second av program into the mix and I am interested to know if that will cause issues. So far, I have had no conflicts that I am aware of. SAS is also a spyware blocker, and may be a bit different than the comodo av.

Does anyone have an opinion on this?

LMHmedchem
Sponsored links
  #2  
Old 05-02-12, 01:38
mjnc mjnc is offline
Major Geek
 
Join Date: May 2007
Location: East coast, USA
Posts: 1,860
Thanks: 256
Thanked 491 Times in 426 Posts
Default Re: running Comodo ISP and SAS Pro

SuperAntiSpyware PRO and Malwarebytes Antimalware PRO both have the ability to provide real time protection,
however neither of them is actually an Anti-Virus program.
They are intended to Supplement an Anti-Virus program.
You could use both of them for on demand scans, but only One should be active for real time protection.

Edit:
You can still use Spybot, just do not use the Tea Timer.
__________________
Kaboodle: ą la carte
Experience is what you get right after you needed it.
  #3  
Old 05-02-12, 03:13
Goldenskull Goldenskull is offline
I can't follow the rules
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 0
Thanks: 51
Thanked 189 Times in 182 Posts
Default Re: running Comodo ISP and SAS Pro

I would not use the Spy Bot its old its out dated and very slow and uses too many resources.And it takes way too long to scan.

I have not found this an issue yet AVG 2012 Internet Security Works well i have it scan every night.

Malwarebytes (Pro) is all so a good blocker have not had a issue yet.

And on top of this i use
CCleaner

Advance System Care5 For cleaning out my system

This setup works well and i rarely have a issue
And i am very rarely seen on the malware fourms so i know this setup works.

Last edited by Goldenskull; 05-02-12 at 03:23..
  #4  
Old 05-02-12, 16:51
mjnc mjnc is offline
Major Geek
 
Join Date: May 2007
Location: East coast, USA
Posts: 1,860
Thanks: 256
Thanked 491 Times in 426 Posts
Default Re: running Comodo ISP and SAS Pro

Quote:
Originally Posted by Goldenskull View Post
I would not use the Spy Bot its old its out dated and very slow and uses too many resources.And it takes way too long to scan.
Spybot Search and Destroy is recommended by malware expert chaslang in the MG guide How to Protect yourself from malware!
as an After the fact scanning tool.
Quote:
Last edited by chaslang; 02-17-12 at 14:04.. Reason: Remove outdated tools
Spybot Search and Destroy is still being actively developed and the next version is currently in beta testing:
safer-networking.org: The fifth beta release of Spybot-S&D 2.0 is ready!
Spybot - Search & Destroy©® 2.0

This does not use any resources unless you use the Tea Timer, which is Not recommended.
The SDHelper is a plugin for Internet Explorer.

The SDHelper setting is accessed from Tools > Resident and checking Only Resident "SDHelper".

The Immunize feature does add quite a few entries to the registry, but this does not add another running process.
__________________
Kaboodle: ą la carte
Experience is what you get right after you needed it.
  #5  
Old 05-02-12, 18:51
Goldenskull Goldenskull is offline
I can't follow the rules
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 0
Thanks: 51
Thanked 189 Times in 182 Posts
Default Re: running Comodo ISP and SAS Pro

I still don't like it the scans still take way to long Did they adjust the Scaning speed the older version use to take some resources while it scaned and alot of times it barely found any thing on my system.My Advance system care 5 found 3 times more stuff then the Spybot did.Says right on the site that they finally Memory consumption has been reduced.So it had a memory issue.But i still don't see that the Speed of the scan has been increased.

Last edited by Goldenskull; 05-02-12 at 18:57..
Sponsored links
  #6  
Old 05-02-12, 19:08
Goldenskull Goldenskull is offline
I can't follow the rules
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 0
Thanks: 51
Thanked 189 Times in 182 Posts
Default Re: running Comodo ISP and SAS Pro

I just used the newest version your wrong still takes alot of Memory consumption And takes about 30% of my dual core CPU.Memory consumption keeps going up and up and up
  #7  
Old 05-03-12, 00:16
LMHmedchem LMHmedchem is offline
Private E-2
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 26
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: running Comodo ISP and SAS Pro

If I understood the advice on the removal forum here, it said to pick either malwarebytes or SAS for active defense and scanning and then run a good firewall like comodo. Did I misunderstand that?

The update logs for SAS list tons of entries for Trojans and other things that I take to be virus threats. There are allot of spyware threats listed as well. It seems odd that such a program would have maleware threats that it didn't address, since the process seems the same. It the antivirus in comodo effective? So far, the combination has used very little in the way of resources and it has all of the configurations that I need. I think the comodo defense+ feature, which sandboxes any application that has not been previously approved, is a better option than traditional AV software that has to recognize an app as a threat.

I don't know if I can turn off the AV in comodo, so there would be an issue if I had to run a third application for that.

LMHmedchem
  #8  
Old 05-03-12, 08:59
mjnc mjnc is offline
Major Geek
 
Join Date: May 2007
Location: East coast, USA
Posts: 1,860
Thanks: 256
Thanked 491 Times in 426 Posts
Default Re: running Comodo ISP and SAS Pro

Quote:
Originally Posted by LMHmedchem View Post
If I understood the advice on the removal forum here, it said to pick either malwarebytes or SAS
for active defense and scanning and then run a good firewall like comodo. Did I misunderstand that?

I don't know if I can turn off the AV in comodo, so there would be an issue if I had to run a third application for that.

LMHmedchem
You should use only one for active defense, but you can use both SAS and Malwarebytes for scanning.

If Comodo Internet Security is working well for you, then that is probably fine with SAS active defense.

I think there is a way to install Comodo IS and use only the firewall, but not sure about that.
However, you can install the firewall separately with Comodo Personal Firewall
__________________
Kaboodle: ą la carte
Experience is what you get right after you needed it.
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Comodo Internet Security & Comodo Dragon Lavender Software 2 09-19-11 16:20
Running COMODO FW, however - Question RE: Vista FW... grc123 Software 2 01-08-11 13:23
Does Comodo Internet Security have the Comodo BO Clean anti-malware functionality? jsmneedshelp Malware Removal 1 04-02-09 20:58
HELP PLEASE !!!: Comodo FW, & Comodo BOClean will not load for all users at startup dasii99 Software 6 01-20-09 23:40
Windows XP: Avast, Comodo FW, & Comodo BOClean will not load for all users dasii99 Software 1 01-11-09 13:58


All times are GMT -5. The time now is 20:51.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


All content Copyright © MajorGeeks.com source code Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger