MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Hardware
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Hardware Hardware like hard drives, motherboards, video cards, printers, CD-ROMs, etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-26-07, 08:26
PC pro PC pro is offline
Private First Class
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default onboard Network adapter not working

i am using windows Vista ultimate it's uptodate
my onboard network is on my
Abit Av8 -3rd eye motherboard
my bios is 27

i have the windows vista drivers installed for the device but
it's unable to astablish a connection

it was working under windows XP Pro x64 bit edition
could it be a driver problem?
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 02-26-07, 09:07
ThatManWilko ThatManWilko is offline
Private E-2
 
Join Date: Jan 2002
Location: Reading, UK
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking Re: onboard Network adapter not working

Have you tried re-installing the Windows XP x64 edition again to see if it works under there? If it does, then I would suggest that the driver has not been installed correctly or you need to get the latest one for the board. If it doesn't, and you are sure that it is enabled in the BIOS etc/cables are not broken, then maybe you have shorted out the onboard NIC. Perhaps reseating the motherboard may help if it turns out to be that.

ThatManWilko
__________________
Evacuate, in our moment of triumph? I think you over-rate their chances...
Reply With Quote
  #3  
Old 02-26-07, 10:09
cat5e cat5e is offline
Major Geek
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,614
Thanks: 0
Thanked 26 Times in 26 Posts
Default Re: onboard Network adapter not working

May be this can Help, http://www.ezlan.net/debug.html

Probably NIC Drivers, look at the chipset's manufacturer site most manufacturers’ issue new drivers in the last week or two.
__________________
Jack (MS, MVP-Networking).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Orinoco working but onboard lan not... unclematty Hardware 0 05-31-06 18:14
Internet Working/Sharing Not Working on XP Network RMadness66 Hardware 6 03-23-06 00:08
Network Adapter comperroruter Hardware 2 11-19-05 11:45
Network Adapter Frosty Hardware 2 08-11-05 21:18
Onboard sound not working. Prophets21 Hardware 9 08-10-05 11:16


All times are GMT -5. The time now is 07:18.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger