MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Hardware
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Hardware Hardware like hard drives, motherboards, video cards, printers, CD-ROMs, etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-24-07, 11:23
dburbrook dburbrook is offline
Private E-2
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Acer LCD Monitor

I have a monitor that after boot up has a message on screen "OUT OF RANGE" H :91.1KHz V : 85 Hz please change signal timing. Can anyone tell me how to clear this Thanks
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 07-24-07, 12:54
sheesh721 sheesh721 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 164
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Acer LCD Monitor

Easiest way is probably to plug in a new monitor and reset your video settings to a resolution your monitor supports. You can also try booting into safe mode first and editing your registry.

The reason you're getting that error is likely because either the refresh rate or resolution set within your operating system is incompatible with your monitor.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-24-07, 13:06
hopperdave2000's Avatar
hopperdave2000 hopperdave2000 is offline
Major Geek
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,203
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default Re: Acer LCD Monitor

sheesh hit it right on the head.... LCD's generally can't handle refresh rates over 60hz or 65hz (some can, most can't) and chances are, that's what you're problem is. You can try changing it in safe mode, or, uninstall your video driver in safe mode, and when you reboot in normal mode and reload the driver, the refresh will default to 60hz and all should be well.

hd2k
Reply With Quote
  #4  
Old 07-24-07, 21:05
Ironsnipe's Avatar
Ironsnipe Ironsnipe is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Columbus, OH
Posts: 189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Acer LCD Monitor

press F8 until you see the boot menu screen after the computer POST's.
__________________
2006 Audi A3 2.0TFSi 6 Speed Manual
'Tis my second love only to the girl
Reply With Quote
  #5  
Old 07-29-07, 16:47
kakowa kakowa is offline
Private E-2
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Acer LCD Monitor

im trying to connect a new monitor but my computer seems to only work with the one im using now, how can i get the other monitor to work?
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
overclock my acer please mgpower0 Hardware 8 05-19-07 10:49
acer ram rikki661 Hardware 1 02-11-07 17:13
Acer hangs in its Acer startup window Bokey1 Software 1 01-01-07 03:00
Acer LCD monitor resolution Ganz Hardware 2 12-14-06 15:58
Acer Laptops penguin010 Hardware 5 07-26-05 14:51


All times are GMT -5. The time now is 04:51.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


All content Copyright MajorGeeks.com source code Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger