MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Hardware
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Hardware Hardware like hard drives, motherboards, video cards, printers, CD-ROMs, etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-21-08, 13:09
pkpk pkpk is offline
Private E-2
 
Join Date: Dec 2007
Location: uk
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default can't get online

might be noobishly stupid here, but for some reason my pc no longer gets online.
i had a broken monitor before xmas that has just been replaced, but i took everything into a local repair shop to check if it was the pc, the monitor or connection lead between the two that was the problem. new monitor works fine, but when i try either IE7 or Firefox (firefox downloaded and installed before xmas, IE7 on when i acquired the PC), neither links up. the same is true if i go to the itunes store- no connection. firefox says "server not found". all of these were fine before the pc leads got taken out and the PC took a trip to the repair store.
i have tried the ipconfig 'ping' test which has 4 sent and 4 returned, so the connection should be there.
i downloaded firefox along with AVG, spybot S&D, comodo firewall and at least one anti adware program (and prob a few others) from here on dec 17 and installed them that week. the monitor packed up around a week or so after that and the pc has been out of use since. i tried turning off the firewall and this made no difference, so i then deleted spybot in case that was blocking it (i was blocked a few months before by norton when i couldn't get on, so i replaced norton with these other products), and i have since tried to reinstall spybot but it won't let me- i get the message "error sending request. the server name or address could not be resolved". there are still lots of files left in the spybot directory on the C: drive for some reason.
edit- have also now tried uninstalling the firewall itself but no joy.
ran an AVG check today and nothing came up on it.
i am on XP, PC is an e-machines 2210, 2.6GHz Intel Processor, 10/100 Mbps Ethernet, 56k fax modem. all worked fine before the monitor probs and subsequent visit to the repair shop.
the pc (and this laptop) are both connected by ethernet cables to the home hub (the laptop also works with wireless if needed). have also tried switching the cables and the ping test is the same- both still say there is a signal.
please tell me i'm being really daft and doing something easily fixable...
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 01-21-08, 16:47
criminelis's Avatar
criminelis criminelis is offline
Corporal
 
Join Date: May 2005
Location: Holland
Posts: 202
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: can't get online

Open command prompt and type:
"netsh winsock reset"
Reboot pc
__________________
Asus p4p800 deluxe, P4 2,6 HT, 4x256Mb PC3200 Dual channel DDR, Geforce TI4280 128mb, 120Gb + 160Gb IDE HDD, DVD, DVDRW
Windows XP pro
Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-08, 02:19
pkpk pkpk is offline
Private E-2
 
Join Date: Dec 2007
Location: uk
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: can't get online

Quote:
Originally Posted by criminelis View Post
Open command prompt and type:
"netsh winsock reset"
Reboot pc
tried that, but still no luck with both IE and Firefox.
on firefox when i click the 'diagnose connection problems' link, it comes up with 'network diagnostic for windows xp has encountered a problem and needs to close...'
Reply With Quote
  #4  
Old 01-22-08, 09:52
pkpk pkpk is offline
Private E-2
 
Join Date: Dec 2007
Location: uk
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: can't get online

Quote:
Originally Posted by pkpk View Post
tried that, but still no luck with both IE and Firefox.
on firefox when i click the 'diagnose connection problems' link, it comes up with 'network diagnostic for windows xp has encountered a problem and needs to close...'
is now sorted- solved by going onto
network connection,
LAN properties,
Internet Protocol (TCP/IP),
obtain IP address and DNS server addresses automatically (apparently they had probably been reset by the shop for some reason).

thanks for your help anyway.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PS 3 online cepy123 Software 1 08-08-07 10:32
online!? giant275 Hardware 3 09-30-06 12:25
how do i use my online ps2 jrz Software 6 09-12-06 15:25
Can't get online RiverSoldier Hardware 3 10-19-05 17:41
How do I use online scans when I can't get online? Roger Lawrence Malware Removal 3 01-23-05 12:48


All times are GMT -5. The time now is 22:41.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


All content Copyright MajorGeeks.com source code Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger