MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Software
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Software Software such as operating systems like Windows XP, Windows Vista, Windows 7 etc., or specific programs.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-14-08, 11:38
virus456's Avatar
virus456 virus456 is offline
Private E-2
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default how to get into root console

how do u get into the root console in fedora 6? how do u do it when u cant login? because we cant even log in.

we have tried this one vga cmd but our screen just started blinking

Last edited by virus456; 02-14-08 at 11:56.. Reason: to make it better
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 02-14-08, 11:41
Poltergiest's Avatar
Poltergiest Poltergiest is offline
Private E-2
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: how to get into root console

you search for it on google jon.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-08, 11:48
DavidGP's Avatar
DavidGP DavidGP is offline
MajorGeeks Forum Administrator - Grand Pooh-Bah
 
Join Date: Jan 2002
Location: UK
Posts: 38,594
Thanks: 2,796
Thanked 3,022 Times in 2,752 Posts
Default Re: how to get into root console

Quote:
Originally Posted by Poltergiest View Post
you search for it on google jon.
If you dont know the answer, then DO NOT reply, the tech areas of Majorgeeks are for serious help and assitance not a playground.

Please read

Further posts like this will be deleted.

Cheers.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-14-08, 11:50
Poltergiest's Avatar
Poltergiest Poltergiest is offline
Private E-2
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: how to get into root console

i wasnt trying to start anything.Virus is one of my guildies..I didnt mean to go against the forums rules or Admins.I apologize
Reply With Quote
  #5  
Old 02-14-08, 18:08
adm1329 adm1329 is offline
Private First Class
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: how to get into root console

It's been a while since I've had to do this. But I think this will work.

just fire up the machine, then at the Grub bootloader screen, select the option to edit the boot line and put a 1 at the end of it. This will load the OS to run level 1 and drop you to a root shell without requesting any login credentials. At this point you can simply use passwd to change the root user's password.

Last edited by adm1329; 02-14-08 at 18:11.. Reason: shorter fix
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU Console + Multi-GPU Console rond36 Software 0 07-12-07 21:29
Cannot log in as root in konsole Petaluma Software 4 04-06-07 09:42
USB Root Hubs Rob M. Hardware 2 08-29-06 00:45
Root Kit Reveal Mac S Malware Removal 1 08-20-06 19:32
Root kit files tester36 Malware Removal 7 03-18-06 20:07


All times are GMT -5. The time now is 06:11.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger