MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Software
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Software Software such as operating systems like Windows XP, Windows Vista, Windows 7 etc., or specific programs.


Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-15-08, 19:12
ant1g33k ant1g33k is offline
Private E-2
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

I don't know of anybody has seen my other post in the Malware removal Forum, stating my current virus situation, and having to post these in SafeMode VIA a Proxy Bypass website, but once again I have encountered a problem:

I just recently managed to download MBAM, however, when I double-click "mbam-setup.exe" which is the set-up program, I am asked if I'm sure I want to open this file, at which point I click yes, and then to my great frustration, nothing happens.

I have tried installing MBAM in both SafeMode and normal mode, and neither of them seem to work for me. In normal mode, it's even worse. Everything but my desktop wallpaper disappears. My icons, taskbar, everything except the image of a desert landscape.
Sponsored links
  #2  
Old 07-15-08, 20:05
Cordialis Cordialis is offline
Major Geek
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,155
Thanks: 8
Thanked 172 Times in 172 Posts
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

Then Disable your firewall and ALL other security software before you download and install. On rare occations it's necessary.
  #3  
Old 07-15-08, 22:43
ant1g33k ant1g33k is offline
Private E-2
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

Hi, thanks for the reply.

My firewall, COMODO Firewall Pro, has been disabled.
My Windows Security Centre security settings have been disabled.

However I am still unable to run the setup for MBAM.

Are there any security programs/software that I should disable? COMODO and the Windows default are the only ones that I am aware of, as well as Vista Antivirus which is a virus, and I'm looking into getting rid of it right now.
  #4  
Old 07-16-08, 18:38
manojbmenon manojbmenon is offline
Private E-2
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

I had the same problem. there was no response to the exe file . I just renamed the mbam-setup.exe file to mc.exe and then it got easily installed. the malware was causing the problem i think ( I had *antivirus2009* problem).
  #5  
Old 11-16-08, 00:13
aceslick911 aceslick911 is offline
Private E-2
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

Ok to anyone who's having this problem, here is my solution.

Rename mbam-setup.exe to inst.exe (or anything different) and run it. Run through setup as normal. You might have a bit of delay if there are some nasty viruses running.

After setup is complete, try running the software as normal. If nothing happens:

Navigate to the folder "C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware" and create a copy of the "mbam.exe" file and rename it to "go.exe"

Run it. The software should run fine. If you cannot update the software because some virus is blocking internet connection, restart in "Safe mode with networking" (Hit F8 rapidly while the windows loading screen is visible when you turn on your computer to see this menu)

Run the file again, you should be able to update. Best of luck.

Scan. Delete. Hopefully be virus-free
Sponsored links
  #6  
Old 11-16-08, 00:33
aceslick911 aceslick911 is offline
Private E-2
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

* another way to get an update is to go to the malwarebytes website and click the "download latest database" link.

You can do this on another computer and copy it via USB stick if you have to.

This avoids having to go to safe mode or if safe mode doesnt work either.
  #7  
Old 11-16-08, 09:32
x_ponent x_ponent is offline
Private E-2
 
Join Date: Nov 2008
Location: London
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

download trojan remover from here

http://www.simplysup.com/tremover/download.html

and scan and remove trojans from your system, its got a 30-day trial so you can use before buying. Remove the trojans and then rename the mbam file to something else and try re-installing.

If you can connect to the internet, its worthwhile using the NOD32 online scanner too.

Hope that helps

Maaz
The Following User Says Thank You to x_ponent For This Useful Post:
mil0fi3lds (07-24-09)
  #8  
Old 11-16-08, 11:25
Waking_In_The_Matrix Waking_In_The_Matrix is offline
Private E-2
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

Quote:
Originally Posted by ant1g33k View Post
I don't know of anybody has seen my other post in the Malware removal Forum, stating my current virus situation, and having to post these in SafeMode VIA a Proxy Bypass website, but once again I have encountered a problem:

I just recently managed to download MBAM, however, when I double-click "mbam-setup.exe" which is the set-up program, I am asked if I'm sure I want to open this file, at which point I click yes, and then to my great frustration, nothing happens.

I have tried installing MBAM in both SafeMode and normal mode, and neither of them seem to work for me. In normal mode, it's even worse. Everything but my desktop wallpaper disappears. My icons, taskbar, everything except the image of a desert landscape.

No doubt you are running Vista!
Type is MSCONFIG at the search prompt
Select Tools(tab)
click on Disable UAC
reboot your system.
Try it now
  #9  
Old 02-19-09, 15:33
nick1of7
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

AceSlick911 is a GOD.

follow the steps if not working read over again Will work fine to remove the dredded AV2009
  #10  
Old 05-06-09, 19:43
bluejays6 bluejays6 is offline
Private E-2
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

Gosh, I wish just ONE of these things would work for me! I just finished trying to download it to the stick instead of my hard drive. still didn't let me install or run it.
Sponsored links
  #11  
Old 05-07-09, 18:06
plodr's Avatar
plodr plodr is offline
Major Geek Extraordinaire
 
Join Date: Sep 2007
Location: at my computer
Posts: 14,354
Thanks: 204
Thanked 2,609 Times in 2,415 Posts
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

bluejays6, welcome to Major Geeks. If you are having a problem, please start here http://forums.majorgeeks.com/forumdisplay.php?f=21
click on the new thread button on the left and create a new thread for your problems. It also help if you mention what operating system and any service packs you are running and if you have the problem installing just one program or most security programs or even if you are unable to install anything.
__________________
7" ASUS eeepc lubuntu 14.04
Aspire V5 7 HomePremium
  #12  
Old 05-11-09, 00:41
cart0181 cart0181 is offline
Private E-2
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

Thank You!

Renaming the installer worked for me. Sneaky malware it is.
  #13  
Old 08-22-09, 00:49
compulady compulady is offline
Private E-2
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

Renaming the executable file works like a charm!!!
  #14  
Old 09-17-09, 22:06
tomsull tomsull is offline
Private E-2
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't install MBAM Malwarebytes' Antimalware

Quote:
Originally Posted by x_ponent View Post
download trojan remover from here

http://www.simplysup.com/tremover/download.html

and scan and remove trojans from your system, its got a 30-day trial so you can use before buying. Remove the trojans and then rename the mbam file to something else and try re-installing.

If you can connect to the internet, its worthwhile using the NOD32 online scanner too.

Hope that helps

Maaz
x_ponents soluton worked for me!!
Closed Thread

Tags
antimalware, frustrated, install, malwarebytes, unable

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot run antimalware tests. amolari Malware Removal 31 06-15-08 10:39


All times are GMT -5. The time now is 18:55.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


All content Copyright MajorGeeks.com source code Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger