MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Hardware
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Hardware Hardware like hard drives, motherboards, video cards, printers, CD-ROMs, etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-04-10, 22:54
Break_Da's Avatar
Break_Da Break_Da is offline
Sergeant
 
Join Date: Dec 2008
Location: East Central Illinois
Posts: 457
Thanks: 58
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default Acquiring address

HP pav 520w
xp home (pre service pack, whistler private)

i installed sp2 after seeing a sp was never installed,

the network sits and acquires and never resolves an ip address.
i go to do a repair and the last three parts of the repair fails in error.
i have done an ipconfig /release and it was good then went to the ipconfig /renew and failed

I have tried:
Workaround:

Start,
Run,
cmd
netsh int ip interface reset resetlog.txt <-- both netsh were rewritten
(netsh interface ip reset resetlog.txt)
netsh int ip set address DHCP
(netsh interface set name="local connection 3" source=dhcp)
exit
Reboot
and try again..

Though #2:

Under TCP/IP Properties,
set a static IP for a little while,
and then revert to DHCP.
I do not know what network segment you are using,
for most small routers:
IP: 192.168.1.253
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1

Set a default DNS server to the
router IP, usually: 192.168.1.1

both attepts failed and the acquiring continues
__________________
AMD Phenom 9600B 2.4GHz Asus M2N68-AM Radeon HD5670 1GB
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 07-06-10, 21:30
shnerdly's Avatar
shnerdly shnerdly is offline
Major Geek
 
Join Date: Jan 2006
Location: The Frozen Tundra of Minnesota
Posts: 1,060
Thanks: 46
Thanked 125 Times in 119 Posts
Default Re: Acquiring address

What Brand and Model router are you using? I may be able to help you get on the right subnet with a static IP.
__________________
Communicate! . . . It can't make things any worse.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-10, 22:36
Break_Da's Avatar
Break_Da Break_Da is offline
Sergeant
 
Join Date: Dec 2008
Location: East Central Illinois
Posts: 457
Thanks: 58
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default Re: Acquiring address

DHCP wasn't started. I went into Services and found it was set to manual and stopped. I changed the settings to automatic and start. I can get online now.
__________________
AMD Phenom 9600B 2.4GHz Asus M2N68-AM Radeon HD5670 1GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
acquiring network address Vee Hardware 3 10-15-07 04:46
Acquiring Network Address ovonrein Hardware 0 09-23-07 05:26
Acquiring Network Address Lady G Hardware 1 09-13-07 18:47
Still Acquiring Network Address? gamefreak863 Software 15 06-30-07 14:12
Acquiring wrong IP address - why spcnet Hardware 4 02-18-07 09:57


All times are GMT -5. The time now is 07:11.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger