MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Software
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Software Software such as operating systems like Windows XP, Windows Vista, Windows 7 etc., or specific programs.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-26-10, 01:45
Sython Sython is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Thanks: 15
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Can't access internet through web browsers

Gday lads,

I'm trying to 'fix' a friends laptop which has a strange problem. It can't access the internet through any web browser, including Internet Explorer, Firefox, or Google Chrome, yet it CAN connect and access the internet through Windows Live Messenger, and can talk to people etc.
I've run the Anti-Malware process on MajorGeeks, finding a few small things, but to no avail.
I've added the web browser to the windows firewall exception list, disabled the windows firewall, and also done a basic boot, starting only windows associated programs. When I did this basic boot, I recognized that her Norton Internet Security was still running, and would not end process no matter what I tried, saying most of the time "access is denied," and before you ask, yes, I do have administrator privileges.
Of course I also tried to open Norton Internet Security the normal way, but a small box opens up that looks like it has an empty loading bar (I've attached a screenshot of this box), and this does not move no matter how long I wait.

I've got a feeling this loading bar is maybe sysmantec trying to update NIS, but failing due to lack of Internet Connection, in conjunction with NIS's firewall blocking access to any web browser... but that still doesn't explain why its icon isn't in the taskbar, or why it just wont open at all, so I could very possibly be wrong.

Other than Norton Internet Security not working, and the browsers also not having connection to the internet, everything seems to be working fine as it should.

I'm thinking this problem is due to a setting that's been messed with somewhere in the system, because of how specific this issue is, but I've so far failed to find it.

Specs:

Windows Vista Home Basic 32bit
Compaq Presario C700 Notebook PC
1gb RAM

Norton Internet Security
File version: 17.1.0.12
Product version: 17.7.0.0

If you need any more info or specs, please don't hesitate to ask.
Any help solving this issue would be much appreciated.
Attached Images
File Type: jpg NIS loading bar.jpg (96.0 KB, 7 views)
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 09-26-10, 02:18
sikvik's Avatar
sikvik sikvik is offline
Corporal Karma
 
Join Date: Sep 2007
Location: India
Posts: 2,255
Thanks: 240
Thanked 565 Times in 501 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

Quote:
I've run the Anti-Malware process on MajorGeeks, finding a few small things, but to no avail.
If you've gone through the Read And Run ME post the requested logs in Malware Removal

You may want to look into this as well- screen shot #1 to #3 and check automatically detect settings.
http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?t=207357

Do post your logs in Malware Removal to get the all clear.

Cheers..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to sikvik For This Useful Post:
Sython (09-28-10)
  #3  
Old 09-26-10, 02:19
mcsmc mcsmc is offline
Major Geek
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,663
Thanks: 151
Thanked 294 Times in 273 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

Hi

Norton is crap... so unless your friend is hellbent on keeping it, you should use the Norton Removal Tool to remove it, and replace it with a better, less resource hungry AV/firewall. I personally use Comodo Internet Security free edition... been using it for years, and have no complaints. I've disabled the sandbox on it, because that's a new element they added that I don't personally like.

Have you checked Control Panel-->Internet Options-->Connections, Lan Settings, and ensure the ONLY thing checked (and it should be checked) is "automatically detect settings"? I've noticed that somehow changing (either from malware or inexperienced users) and causing the issues you describe.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mcsmc For This Useful Post:
Sython (09-28-10)
  #4  
Old 09-26-10, 02:26
Colemanguy's Avatar
Colemanguy Colemanguy is offline
Major Geek
 
Join Date: Oct 2004
Location: Salina Kansas
Posts: 3,527
Thanks: 156
Thanked 284 Times in 242 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

NO, if you wish to uninstall norton then use the uninstaller. Too many people fall back on the nrt tool when a normal uninstall will work. First attempt you use there installer, then you can fallback on the nrt tool.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Colemanguy For This Useful Post:
Sython (09-28-10)
  #5  
Old 09-26-10, 02:32
mcsmc mcsmc is offline
Major Geek
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,663
Thanks: 151
Thanked 294 Times in 273 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

Quote:
Originally Posted by Colemanguy View Post
NO, if you wish to uninstall norton then use the uninstaller. Too many people fall back on the nrt tool when a normal uninstall will work. First attempt you use there installer, then you can fallback on the nrt tool.
By the book, yes. Practically speaking? I've removed Norton dozens of times. Half of the time, the uninstall process takes forever and doesn't work like it should, so it just ends up as wasted time. The Norton Removal Tool takes it away faster with less hiccups.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mcsmc For This Useful Post:
Sython (09-28-10)
Sponsored links
  #6  
Old 09-26-10, 03:40
mwtrempus mwtrempus is offline
Private E-2
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Can't access internet through web browsers

What does the browser say when you pull it up? Is it the standard message you see when there's no connection? and does network places say you have a connection?
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mwtrempus For This Useful Post:
Sython (09-28-10)
  #7  
Old 09-26-10, 20:46
Sython Sython is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Thanks: 15
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

Quote:
Originally Posted by Colemanguy View Post
NO, if you wish to uninstall norton then use the uninstaller. Too many people fall back on the nrt tool when a normal uninstall will work. First attempt you use there installer, then you can fallback on the nrt tool.
I'm posting the logs from the malware removal scans now, but once that's got the all clear (IF I get the all clear that is), I think I will have to use the NRT; NIS won't let me open, uninstall, close, stop process... it pretty much wont let me do anything.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-26-10, 20:51
Sython Sython is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Thanks: 15
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

Quote:
Originally Posted by mwtrempus View Post
What does the browser say when you pull it up? Is it the standard message you see when there's no connection? and does network places say you have a connection?
Firefox says:
"
Firefox can't establish a connection to the server at (insert any web page here)

Though the site seems valid, the browser was unable to establish a connection.
-Could the site be temporarily unavailable? Try again later
-Are you unable to browse other sites? Check the computer's network connections
-Is your computer or network protected by a firewall or proxy? Incorrect settings can interfere with Web browsing.
"

Thanks.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-26-10, 20:54
Sython Sython is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Thanks: 15
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

Quote:
Originally Posted by mcsmc View Post
Hi

Norton is crap... so unless your friend is hellbent on keeping it, you should use the Norton Removal Tool to remove it, and replace it with a better, less resource hungry AV/firewall. I personally use Comodo Internet Security free edition... been using it for years, and have no complaints. I've disabled the sandbox on it, because that's a new element they added that I don't personally like.

Have you checked Control Panel-->Internet Options-->Connections, Lan Settings, and ensure the ONLY thing checked (and it should be checked) is "automatically detect settings"? I've noticed that somehow changing (either from malware or inexperienced users) and causing the issues you describe.
Yeah that was one of the first things I checked, so unfortunately that's not the problem. Once I get the all-clear from the Malware team I'll start trying to get rid of NIS.

Thanks.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-26-10, 21:15
satrow's Avatar
satrow satrow is offline
Major Geek Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2008
Location: Waimoana
Posts: 5,251
Thanks: 502
Thanked 1,231 Times in 1,114 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

Quote:
Originally Posted by Sython View Post
... It can't access the internet through any web browser, including Internet Explorer, Firefox, or Google Chrome, yet it CAN connect and access the internet through Windows Live Messenger, and can talk to people etc. ...
I've seen that happen when the connection is impossibly slow - 1-9Kbps.

Quote:
Originally Posted by mcsmc View Post
Have you checked Control Panel-->Internet Options-->Connections, Lan Settings, and ensure the ONLY thing checked (and it should be checked) is "automatically detect settings"? I've noticed that somehow changing (either from malware or inexperienced users) and causing the issues you describe.
Umm, I find almost the complete reverse, having it checked makes reaching new sites very slow, unchecked = no hesitation.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to satrow For This Useful Post:
Sython (09-28-10)
Sponsored links
  #11  
Old 09-27-10, 22:51
Sython Sython is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Thanks: 15
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

Quote:
Originally Posted by satrow View Post
I've seen that happen when the connection is impossibly slow - 1-9Kbps.


Umm, I find almost the complete reverse, having it checked makes reaching new sites very slow, unchecked = no hesitation.
I've tried it on both, no difference, and it doesn't even try to load, it just goes straight to the error connecting screen.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-28-10, 00:29
Sython Sython is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Thanks: 15
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

Problem fixed.
Norton Internet Security, I will never recommend you again.

Thanks for all the help guys.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-25-14, 13:31
horizon91 horizon91 is offline
Private E-2
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

Same problem encounted!
skype works/can ping to 8.8.8.8
found this forum
so I did the following

Disabled the AV and try a browser to access a page!
voila!! It works!!


Im in the process of changing settings of avast!! I'l update asap


core i3
4gb ram
(bored )
Avast antivirus
win 7
Reply With Quote
  #14  
Old 03-25-14, 14:48
horizon91 horizon91 is offline
Private E-2
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Can't access internet through web browsers

was not able to find about an option to disable.
had to disable the web shield!!

does any1 knw the option in the avast which I shud change?
Reply With Quote
Reply

Tags
access denied, failed to connect, internet connection, norton internet security, web browser

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internet Browsers won't open jbutner Software 4 02-04-10 07:57
Internet browsers not working ausmanpa Software 0 10-24-09 14:20
Internet browsers will not work WOAH Hardware 0 09-03-09 19:45
internet browsers, problemswithvaio Software 1 08-19-05 14:47
Internet Browsers... Which is Best? Harvey Software 18 07-24-03 16:39


All times are GMT -5. The time now is 18:01.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


All content Copyright MajorGeeks.com source code Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger