MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Hardware
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Hardware Hardware like hard drives, motherboards, video cards, printers, CD-ROMs, etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-24-04, 00:12
Tribulattifather's Avatar
Tribulattifather Tribulattifather is offline
Private First Class
 
Join Date: May 2004
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question via cable modem

Okay...here is my problem....I have a laptop that only can use the a usb cable to connect.....Now I have a cable modem that is connected to a router that connects four other computers to the internet. So what I thought was also possible, since my modem has a usb female-in on it, I thought it possible to connect through that as well....okay then, so is it not possible to connect with using both ethernet and the usb? Or am i configuring my laptop wrongly...I am running WinXP Pro Service p1 on my laptop.... If this is possible connecting with both usb and ethernet using the thomson modem, can someone help me configure my laptop correctly?
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 09-24-04, 05:19
Kodo's Avatar
Kodo Kodo is offline
SNATCHSQUATCH
 
Join Date: Jan 2002
Location: Syracuse NY, USA
Posts: 11,502
Thanks: 17
Thanked 72 Times in 49 Posts
Default Re: via cable modem

it is possible but each device (your router and your PC) will have to acquire an IP address. That means that you must lease 2 IP addresses from your ISP.
__________________
"The American people will never knowingly adopt Socialism..." -Norman Thomas
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-04, 12:58
Tribulattifather's Avatar
Tribulattifather Tribulattifather is offline
Private First Class
 
Join Date: May 2004
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Re: via cable modem

I don't really understand...would you be able to explain that to me again...how do I make my laptop read two ip addresses'
Reply With Quote
  #4  
Old 09-24-04, 13:02
Kodo's Avatar
Kodo Kodo is offline
SNATCHSQUATCH
 
Join Date: Jan 2002
Location: Syracuse NY, USA
Posts: 11,502
Thanks: 17
Thanked 72 Times in 49 Posts
Default Re: via cable modem

Your cable modem assigns an IP address to the router. The router assigns NAT ip's to your pc's connected to it so it handles all the IP traffic and routing to it and then to the cable modem, all on one IP address.

If you hook up your cable modem via USB to the laptop, then your cable modem will not only have to supply an IP address to the router but since your Laptop isn't going through the router, it too will need an IP address assigned to it. Therefore, you will need 2 IP address to be assigned. Cable companies only give you one unless you pony up for another.
__________________
"The American people will never knowingly adopt Socialism..." -Norman Thomas
Reply With Quote
  #5  
Old 09-24-04, 13:09
Tribulattifather's Avatar
Tribulattifather Tribulattifather is offline
Private First Class
 
Join Date: May 2004
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Re: via cable modem

Oh, okay...so you saying I should ask adelphia to configure a new ip address specifically for the laptop then? Or is there a way to make my own ip address for the modem?
Reply With Quote
Sponsored links
  #6  
Old 09-24-04, 13:34
Tribulattifather's Avatar
Tribulattifather Tribulattifather is offline
Private First Class
 
Join Date: May 2004
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb Re: via cable modem

Okay...i just chatted with an adelphia informant....and she told me she never had heard of such a thing....i have to use either/or....not both at the same time
Reply With Quote
  #7  
Old 09-24-04, 13:42
Kodo's Avatar
Kodo Kodo is offline
SNATCHSQUATCH
 
Join Date: Jan 2002
Location: Syracuse NY, USA
Posts: 11,502
Thanks: 17
Thanked 72 Times in 49 Posts
Default Re: via cable modem

Like I said, it's possible. If the modem is only configurable with one IP address, then you're out of luck there. If it can assign two, then it should work. She's never heard of such a thing because the thought probably never crossed her mind.

You're probably better off getting a PCMCIA card and plugging it into your router anyway. USB cable connections have been flaky in my experience.
__________________
"The American people will never knowingly adopt Socialism..." -Norman Thomas
Reply With Quote
  #8  
Old 09-24-04, 13:44
Tribulattifather's Avatar
Tribulattifather Tribulattifather is offline
Private First Class
 
Join Date: May 2004
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb Re: via cable modem

good point on both accounts....she really probably never thought about it and I probly should get that card...thanx for you help....
Reply With Quote
  #9  
Old 09-24-04, 13:48
Freddy's Avatar
Freddy Freddy is offline
Sergeant
 
Join Date: Sep 2003
Location: New Joisey
Posts: 470
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: via cable modem

If you only have a USB connection, you could get a USB NIC and connect through the router. Running all computers through the router will afford you some additional protection as well.
__________________
"I am." may be the shortest sentence in the english language, but "I Do." is the longest.

Robin Hood was a social worker.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-24-04, 14:21
Kodo's Avatar
Kodo Kodo is offline
SNATCHSQUATCH
 
Join Date: Jan 2002
Location: Syracuse NY, USA
Posts: 11,502
Thanks: 17
Thanked 72 Times in 49 Posts
Default Re: via cable modem

Quote:
Originally Posted by Freddy
If you only have a USB connection, you could get a USB NIC and connect through the router. Running all computers through the router will afford you some additional protection as well.
Agreed, that sort of my unmentioned point being "better off"..
__________________
"The American people will never knowingly adopt Socialism..." -Norman Thomas
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:17.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


All content Copyright MajorGeeks.com source code Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger