MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Hardware
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Hardware Hardware like hard drives, motherboards, video cards, printers, CD-ROMs, etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-25-04, 22:14
crockett crockett is offline
Private E-2
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Power Problem - Win MCE 2005 HTPC

Hi all - first post here.

Built an HTPC this past weekend (my first do it yourself pc).

After some probs getting my wintv 250 to work right (windvd codec solved this) i finally got my new media center pc working last night and was all psyched to be able to record tv etc. Powered down my PC last night and went to bed (windows shut down).

Came home from work 2day, hit the power button, and nothing happened. No sign of power loss (i.e., clocks all had right time in home) during the day. Other peripherals (speakers, tv, cable box) pluged into the same power strip / surge protector all had power and worked fine.

Opened up the case, mobo shows power (green light on board). turned on and off the power supply - hit power on PC, power light on PC shines, but no boot, no turning of fans (not even on power supply).

Took apart PC - ensuring all power cables were connected properly. Looked to see that there were no errant screws or anything of metal that might be shorting things out. put the pc back together and still the power light on the case works and mobo lights up, but no power any where else.

Then selectively took power out of cd and tried to power up -- nada. Same w/ hard drive (thinking maybe 1 piece of the puzzle was faulty).

In any event - I'm at a total loss as to what I should do next.

Power supply seems to be working, or else the mobo and case pwr light wouldn't work -- right??? Could it be the mobo is faulty? Maybe the power switch?

What do you all suggest I do to eliminate faulty components?

Anyways -- any thoughts or suggestions will be most appreaciated.

Here are my specs (if it helps)
mobo - intel perll (or something like that)
cpu - intel p4 2.8 800fsb
psu - ultra 400watt
dvdrw - benq 8x
hd - wd 200 gig IDE
sound - old turtle beach santa cruz
tvcap - hauppage wintv 250
vid - ati aiw 9600
case - silvertech lco1

thanks again -
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 10-25-04, 23:26
ASUS's Avatar
ASUS ASUS is offline
Major Geek
 
Join Date: Sep 2003
Location: EARTH
Posts: 3,584
Thanks: 0
Thanked 69 Times in 61 Posts
Talking Re: Power Problem - Win MCE 2005 HTPC

Next thing I would do is reset CMOS/reset mobo.
then when you power up if you can go to bios make any necessary changes to settings.
When mobo has been reset most mobo's return to default settings, which are not usually the best settings.
If that dont help
Make sure your power button on your case is connected properly to the mobo.
Test the power supply.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 21:07.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger