MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Hardware
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Hardware Hardware like hard drives, motherboards, video cards, printers, CD-ROMs, etc.


Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-25-05, 21:34
MellowMan's Avatar
MellowMan MellowMan is offline
First Sergeant
 
Join Date: Aug 2004
Location: Marysville Ohio
Posts: 767
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

go here and calculate how much power your system uses
http://www.jscustompcs.com/power_supply/

mine needs 367 watts
I have a 420 watt power supply

let us know what you get
__________________
Vista Premium,2Gb Ram,Amd 3000@2.3Ghz, 910 GB hardrives,16XDvD, X-FI ,7800gs
Sponsored links
  #2  
Old 01-26-05, 02:02
MellowMan's Avatar
MellowMan MellowMan is offline
First Sergeant
 
Join Date: Aug 2004
Location: Marysville Ohio
Posts: 767
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

common people respond!!
__________________
Vista Premium,2Gb Ram,Amd 3000@2.3Ghz, 910 GB hardrives,16XDvD, X-FI ,7800gs
  #3  
Old 01-26-05, 03:33
Coco Coco is offline
Sergeant Major
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 855
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Just for fun I filled it out. It's a little limited though. I mean it only lets me select a max of 4 HD's. I've got five in here right now. With a sixth about to be added as soon as it arrives in the mail.

So if I add those in manually my power needs are 394 Watts.

In the system itself I have a 350 Watt power supply and a 230 Watt power supply. So I'm sitting while within my range of 580 Watts.

It's a nice tool for a rough idea of your needs. I could have used it back when I was trying to figure out if I needed a second power supply. (to cheap to actually buy one big one).
  #4  
Old 01-26-05, 14:55
Zulu-1's Avatar
Zulu-1 Zulu-1 is offline
Specialist
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 361
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

i get 324...
i have a thermaltake 420w purepower..
__________________
'I'm not going to say i told you so, but i told you so!"
  #5  
Old 01-26-05, 15:09
ACE 256's Avatar
ACE 256 ACE 256 is offline
MajorGeeks Forum Administrator - Overclocking Expert
 
Join Date: Jan 2004
Location: 3915'58"N, 8132'32"W
Posts: 1,971
Thanks: 2
Thanked 32 Times in 22 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Recommended Minimum Power Supply is 282 Watts
runing a antec true 430 .......
__________________
" I don't care about what anything was DESIGNED to do, I care about what it CAN do. " - Gene Kranz
Sponsored links
  #6  
Old 01-26-05, 15:48
DavidGP's Avatar
DavidGP DavidGP is offline
MajorGeeks Forum Administrator - Grand Pooh-Bah
 
Join Date: Jan 2002
Location: UK
Posts: 38,913
Thanks: 3,086
Thanked 3,125 Times in 2,836 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Need 425w

have Enermax 465w .... dont think I will be plugging too much more in that!
  #7  
Old 01-26-05, 15:50
Adrynalyne's Avatar
Adrynalyne Adrynalyne is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2002
Location: On the Internet
Posts: 19,191
Thanks: 513
Thanked 1,132 Times in 765 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Your Recommended Minimum Power Supply is 341 Watts!!*

Running Antec true 480

  #8  
Old 01-26-05, 16:04
~Pyrate~'s Avatar
~Pyrate~ ~Pyrate~ is offline
Major Geek
 
Join Date: Jul 2004
Location: Slums of the Future
Posts: 1,570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Your Recommended Minimum Power Supply is 334 Watts!!* ... 480w Antec true power

i agree with coco .. it is quite limited but just to get a general idea it's good
__________________
Windows XP SP1, P4 2.8c, Abit IC7-G, PQI 2x512MB PC3200, ATI Radeon 9800 Pro, Turtle Beach Santa Cruz, Antec 480w, Razer Copperhead

"Thanks to Mr. Gates, we now know that an open Internet with protocols anyone can implement is communism; [after all,] it was set up by that famous communist [agency], the U.S. Department of Defense."
  #9  
Old 01-26-05, 16:32
mcadam's Avatar
mcadam mcadam is offline
Major Amnesia
 
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 5,214
Thanks: 18
Thanked 64 Times in 52 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Your Recommended Minimum Power Supply is 172 Watts!!*

you can tell i've got a low-spec pc!
__________________
An amateur will practice until they get it right.
A professional will practice until they don't get it wrong.
  #10  
Old 01-26-05, 18:05
Dude1010101's Avatar
Dude1010101 Dude1010101 is offline
Corporal
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 249
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Your Recommended Minimum Power Supply is 299 Watts!! i got like a 350 i think
Sponsored links
  #11  
Old 01-26-05, 19:14
ASUS's Avatar
ASUS ASUS is offline
Major Geek
 
Join Date: Sep 2003
Location: EARTH
Posts: 3,587
Thanks: 0
Thanked 68 Times in 60 Posts
Talking Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Reccomended minimum 337, running Antec True 480.

I would always reccomend bigger than you need, by 25%
  #12  
Old 01-28-05, 04:19
Rob M. Rob M. is offline
First Sergeant
 
Join Date: Mar 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 772
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Recommended minimum: 241 watts
Installed: 450 watts
__________________
If you want guaranteed facts, find a qualified professional and pay him for his expertise.
  #13  
Old 01-28-05, 05:10
risk_reversal's Avatar
risk_reversal risk_reversal is offline
Sergeant Major
 
Join Date: Jan 2005
Location: U.K
Posts: 848
Thanks: 0
Thanked 109 Times in 107 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Recommended minimum 369 watts

Running Enermax 550 watts

A small point on this calculator which regards the memory. It suggests that ram of whatever size is valued at about 10w, whereas as we are all aware it should be 8-10w for 128Mb only. So a 512mb stick of ram would draw 32-40w and not 10w.

This calculator is also worth a look, in case you had not seen it since it also give the 3.3 & 5v requirements.

http://www.adecy.com/psu/

Cheers
  #14  
Old 02-03-05, 16:08
whitephatt whitephatt is offline
Private E-2
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Your Recommended Minimum Power Supply is 421 Watts

Apparently... 7 Hard drives will do that.

Run little 250! RUN!!

bwahahahaha ....no bull either ::

-White
  #15  
Old 02-03-05, 16:22
g1lgam3sh's Avatar
g1lgam3sh g1lgam3sh is offline
Major Geek
 
Join Date: Sep 2003
Location: Manchester UK
Posts: 1,005
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

Quote:
Originally Posted by MellowMan
common people respond!!
Fnaar Fnaar

mellow
__________________
It's not just the being, it's the doing.
Sponsored links
  #16  
Old 02-03-05, 16:28
g1lgam3sh's Avatar
g1lgam3sh g1lgam3sh is offline
Major Geek
 
Join Date: Sep 2003
Location: Manchester UK
Posts: 1,005
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

427 Watts, running 550

Must stop buying toys
__________________
It's not just the being, it's the doing.
  #17  
Old 02-03-05, 20:26
steve Max steve Max is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: canada
Posts: 186
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Power supply Calculator Do you Have Enough Watts?

320 - got 500 watt x-connect
__________________
main rig. chenming alum case,amd 2500+mobile/OC@2.2,aud 2 zs, creative 7.1,1536 OCZ 3200,gigabyte ga-7n400el, gigabyte ati 9600 pro, 80g@160gig maxtors,LG optical drives,ultra X-connect 500w ps, TT Silent Boost
athlon 64 3000+,gigabyte ga-k8ns,1024 ocz. all in wonder 9800 pro, ocz mod-450 ps,samsung 80 sata,maxtor 200sata.
athlon 64 2800+ ,gigabyte gak8u
hp 2.8 laptop
Running XP,XPpro
samsung 915n lcd
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 20:06.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


All content Copyright MajorGeeks.com source code Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger