MajorGeeks Support Forums

Go Back   MajorGeeks Support Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =---------- > Hardware
Register FAQ Members List Calendar Casino Mark Forums Read

Hardware Hardware like hard drives, motherboards, video cards, printers, CD-ROMs, etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 04-29-12, 22:30
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

I have partions too lol did not have that before
Reply With Quote
  #22  
Old 04-29-12, 22:43
sach2's Avatar
sach2 sach2 is offline
Major Geek Extraordinaire
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7,584
Thanks: 604
Thanked 1,801 Times in 1,718 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

I'm guessing you are seeing partitions using one of your installation discs.

I would see if you can resurrect your old XP before as in my last post before going into a reinstall. (You will have to find drivers for XP for that model since it came with Vista which will be easier if you get your old XP running.) See if you can use Last Know Good Configuration (first) and if not Safe Mode using F8 during the Compaq screen.
Reply With Quote
  #23  
Old 04-29-12, 23:02
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

F8 does nothing tells me on screen F11 for recovery but I read somewhere because this came out with Vist the recovery is not an option but when I have the XP disc in it asks what windows I want to recover but only lets me put 1 letter in so am not getting to far with that
Reply With Quote
  #24  
Old 04-29-12, 23:09
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

I now have safe mode through the cd somehow lol
I have windows up where to from here
Reply With Quote
  #25  
Old 04-29-12, 23:13
sach2's Avatar
sach2 sach2 is offline
Major Geek Extraordinaire
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7,584
Thanks: 604
Thanked 1,801 Times in 1,718 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

The one letter is the number of the installation. You probably only have one so it would be 1.

The timing of F8 can be tricky. It should be at the very end of the Compaq screen but before the XP logo. I would try again starting towards the end of the Compaq screen but while it is still showing. You can hit it repeatedly.

As far as F11 it depends if you deleted the recovery partition when you installed XP. You could check by hitting F11 and see what it says (It would generally wipe the HD and install Vista if it can do anything at all).

I'll check back tomorrow to see how things go. If you are set on reinstalling XP and have any problems, I'll help troubleshoot.
Reply With Quote
Sponsored links
  #26  
Old 04-29-12, 23:16
sach2's Avatar
sach2 sach2 is offline
Major Geek Extraordinaire
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7,584
Thanks: 604
Thanked 1,801 Times in 1,718 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

Are you in Safe Mode (with Safe Mode written in all four corners?)

I'd see if you have any recent restore points and go back a few days to see if you can start without the CD. Start>All Programs>Accesories>System Tools>System Restore. See if you have any restore points from a week ago or so available. If so go ahead and restore to that point to make sure your startup files are working.
Reply With Quote
  #27  
Old 04-30-12, 06:22
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

tried to restore nothing
so ended up at Compaq diagnostic area hard drive optical and dvd drive all passed tests
Trying to load XP again
have ade partitions and get to setup and it seems to freezeat 11%
Reply With Quote
  #28  
Old 04-30-12, 20:36
sach2's Avatar
sach2 sach2 is offline
Major Geek Extraordinaire
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7,584
Thanks: 604
Thanked 1,801 Times in 1,718 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

Was the 11% freeze at copying files?

You could try the Win7 installation just to see if it completes. That would tell you the HD is good (which it probably is). Win7 won't run well with that little RAM but you could see how the graphics look. Then decide if you want to upgrade RAM.
Reply With Quote
  #29  
Old 04-30-12, 22:57
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

yes came up with NTLDR error so eventually went to You Tube and all fixed and running well other than internet lol I can not get it to work
Thank you very much for your help much appreciated
Reply With Quote
  #30  
Old 05-01-12, 03:31
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

HELP
Its still not right
When I do a Error end scan shows 366 errors
Reply With Quote
Sponsored links
  #31  
Old 05-01-12, 06:15
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

I seem to have no drivers now
I still have files thta are from old XP I think
OM have made a mess
As it stands now XP is opening but I cant get on the internet as gatway not found
Reply With Quote
  #32  
Old 05-01-12, 08:30
sach2's Avatar
sach2 sach2 is offline
Major Geek Extraordinaire
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7,584
Thanks: 604
Thanked 1,801 Times in 1,718 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

I'm not certain about the "no gateway found" error but am wondering if you have installed your LAN (ethernet) driver?

You can check Device Manager to look for any yellow question marks/warnings about missing drivers.

You may need chipset drivers here: http://www.nvidia.com/object/nforce_....26_11.09.html if you have a yellow mark by Network Adapter.
Reply With Quote
  #33  
Old 05-01-12, 08:56
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

Trouble is I cant get on the net to do anything with it
I think the old files are still on hard drive
Reply With Quote
  #34  
Old 05-01-12, 09:07
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

I did manage to run a ErrorEnd scan on it and have many errors found but can not access net to fix
There are 3 with red HIGH next to them
ActiveX/COM Objects
the file referenced doesn't exist
Key: HKEY_CLASSES_ROOT/CLSID/(6BCD09693-OCE6-11D1-BBAAE-00C04FC2E20D)
AppID=(A5CEB593-CCC3-486B-AB91-9C5C5ED4C9E1)

Program Paths
the file referenced doesn't exist
Key: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/App Paths
cmmgr32.exe=C:/WINDOWS/system32/cmmgr.32

there is a lot missing
Reply With Quote
  #35  
Old 05-01-12, 09:08
sach2's Avatar
sach2 sach2 is offline
Major Geek Extraordinaire
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7,584
Thanks: 604
Thanked 1,801 Times in 1,718 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

You could download that driver file on the computer you are on now and put it on USB flash drive and transfer it over and run it.

Quote:
When I do a Error end scan shows 366 errors
What type of scan was this--how did you run it?
Reply With Quote
Sponsored links
  #36  
Old 05-01-12, 09:19
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

I put it on usb and then transfered it to Compaq
As to what type of scan I am not sure is called ErrorEnd seems to check everything on PC
Is it ok to run that download in the language you gave as I can not find Australia there?
Reply With Quote
  #37  
Old 05-01-12, 09:24
sach2's Avatar
sach2 sach2 is offline
Major Geek Extraordinaire
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7,584
Thanks: 604
Thanked 1,801 Times in 1,718 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

If ErrorEnd is a program to fix registry errors then don't bother with it. Most such programs are designed to come up with meaningless errors. They don't fix anything.

Go ahead and run the file. The default language will be English. You won't have any interaction with it after installation so it isn't a big deal between Aussie English and English.
Reply With Quote
  #38  
Old 05-01-12, 09:30
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

yes thought thta may be the case like those virus programs they try to suck yopu into
Reply With Quote
  #39  
Old 05-01-12, 09:48
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

You may need chipset drivers here: http://www.nvidia.com/object/nforce_....26_11.09.html if you have a yellow mark by Network Adapter.
This does not download for me just keeps taking me to an add
Reply With Quote
  #40  
Old 05-01-12, 09:54
ejb1101 ejb1101 is offline
Private First Class
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 42
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Compaq Presario SR 5120AN

The page you tried was not found. You may have used an outdated link or may have typed the address (URL) incorrectly. You might find what you're looking for in one of these areas:
•The Home Page
•The Drivers Home Page
•The Products Home Page
•The Company Info Home Page
•The News & Events Home Page
•The Support Home Page
•NVIDIA Store
•NVIDIA Gear Store
(Official NVIDIA-branded apparel, gifts and gadgets)
•NVIDIA RSS
•We've recently updated our CUDA Zone pages. If you were looking for a CUDA-related page, go to: www.nvidia.com/cuda
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compaq Presario, No Sound brandypeppy Software 4 05-05-10 13:25
compaq presario 6000 MARTY-BOXSTORES Software 5 10-22-09 03:37
Compaq Presario Weathermann Hardware 1 07-09-09 06:29
help compaq presario david6969 Software 2 05-15-09 11:49
Compaq Presario help..... SammaeL Hardware 5 10-21-05 16:01


All times are GMT -5. The time now is 07:13.

MajorGeeks.Com Menu

MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware \ Anti-Virus \ Appearance \ Backup \ Browsers \ CD\DVD\Blu-Ray \ Covert Ops \ Drive Utilities \ Drivers \ Graphics \ Internet Tools \ Multimedia \ Networking \ Office Tools \ NEW! PC Games \ System Tools \ Macintosh \ Demonews.Com \ Top Downloads

MajorGeeks.Com \ News (Tech) \ Off Base (Other Websites News) \ Way Off Base (Offbeat Stories and Pics)

Social: Facebook \ YouTube \ Twitter \ Tumblr \ Pintrest \ RSS Feeds


All content Copyright © MajorGeeks.com source code Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2009 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Ad Management by RedTyger